Care este diferenta dintre Olanda si Tarile de Jos (Nederlanda in traducere)? Olanda este formata din 12 provincii, dar multi spun “Olanda” avand in vedere Tarile de Jos.

– Doua provincii, Olanda de Nord si de Sud, formeaza impreuna Olanda.
– Iar 12 provincii formeaza impreuna Tarile de Jos.
– Denumirea “Holland” este adesea folosita cand se refera la intreaga Olanda.

Numele oficial al tarii este Regatul Tarilor de Jos cu capitala Amsterdam. In fruntea statului este regele Willem-Alexander. Denumirea “Olanda” se refera de fapt numai la doua provincii: Olanda de Nord si Olanda de Sud. Cu toate acestea, cuvantul “Olanda” este adesea folosit cand se refera la intreaga Olanda.

O scurta istorie a Tarilor de Jos si Olandei

Intre 1588 si 1795 pe teritoriul actualei Olande se afla Republica celor sapte provincii unite din Tarile de Jos. In 1795 ea a fost cucerita de francezi si a devenit cunoscuta sub numele de Republica Bataviana. In 1806, Napoleon la numit pe fratele sau Louis rege, facand din republica un regat. Olanda a ramas regat si dupa victoria asupra lui Napoleon. La acea vreme, zona numita Olanda a avut o contributie majora in economia si bunastarea intregii tari. Deci, s-a dovedit ca acest nume a fost folosit pentru a se referi la intreaga tara.

Natura in Olanda
Olanda este situata pe campie. Acest peisaj este ideal pentru ciclism si drumetii. Numeroase parcuri naturale, fiecare cu propriul sau stil te bucura cu peisajele pitoresti. Vizitati pentru a cunoaste flora si fauna Tarilor de Jos rezervatia Oostvaardersplassen sau Hoge Veluwe National Park.

Olanda este cunoscuta pentru litoralele lungi, cu plaje minunate. Datorita abundentei apei, aceasta tara este amenintata de inundatii. Guvernul ia masuri de protectie: s-a construit barajul Afsluitdijk si a fost implementat proiectul Delta. Aceste mega constructii unice merita cu siguranta o vizita.

Imagini tipice ale Olandei
Probabil asociati Olanda cu lalele, morile de vant si cascavaluri. Acestea si alte simboluri se gasesc in intreaga tara. Provinciile Zeeland si Friesland sunt excelente pentru ciclism, in Brabantul de Nord si in Gelderland puteti sa va familiarizati cu lucrarile lui Vincent van Gogh, Bosch si a altor mesteri olandezi, iar in Limburg sa incercati branza traditionala. Un loc remarcabil in Olanda este Drenthe, unde se afla ruinele preistorice, inclusiv morminte megalitice numite dolmens. Odata cu racirea timpului, pasionatii de patinaj se pot inscrie in “Turul celor 11 orase”. Acest traseu trece pe canalele inghetate prin unsprezece orase din Frizia. Aceste orase merita vizitate chiar si pe vreme calda, cand nu exista gheata.

Sarbatprile din Olanda
Fiecare tara isi are sarbatorile sale. Cele mai renumite sarbatori ale Olandei sunt Sinterklaas si Ziua Regelui. Sinterklaas se sarbatoreste in decembrie, iar copiii care au fost cuminti primesc cadouri. In Ziua Regelui, oamenii din Olanda sarbatoresc ziua de nastere a regelui lor. Aceasta sarbatoare nationala in principal,se sarbatoreste prin festivaluri de strada, iar spectacolele muzicale ale fiec─ârui an atrag multi turisti.

Calatoria prin orasele Olandei
Cautati un oraa interesant pentru o evadare in weekend? In Olanda exista numeroase orase cu diverse distractii: puteti explora arhitectura veche, puteti vizita muzee si parcurile din oras, precum si restaurante si cafenele. De exemplu, puteti vizita Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Haga, Haarlem sau Maastricht.

O vizita in Olanda va aduce si mai multe impresii daca ramaneti noaptea intr-un loc bun. Si de astea sunt o multime. Faceti cunostinta cu ofertele hotelurilor din orase si sate mici in mijlocul naturii.

Olanda

Nederlanda, Olanda sau Tarile de Jos