Regatul Tarilor de Jos este unul dintre statele cele mai dezvoltate ale Uniunii Europene, cu o mare si moderna economie si o inalta calitate a vietii. In ceea ce priveste PIB-ul nominal pe cap de locuitor, acesta este pe lista celor zece cele mai bogate tari din Europa. Olanda are o arhitectura foarte frumoasa, un clima confortabila si conditii optime pentru o sedere indelungata.

Populația Olandei este putin peste 17 milioane de persoane. Apropo, aceasta este una dintre cele mai dens populate tari de pe planeta. Aproximativ 80% dintre localnici sunt etnici olandezi. In plus, exista multi germani, turci si marocani. In ceea ce priveste preturile si costul vietii, impozitele, angajarile, salariile, educatia, medicina, avantajele si dezavantajele vietii in Tarile de Jos in 2019, vom discuta in continuare.

Avantajele si dezavantajele vietii in Olanda

Viata in Olanda pentru romani si straini nu este chiar lipsita de nori, cum ar putea parea la prima vedere. Spre deosebire de calatoriile turistice pe termen scurt, in care multi oameni se straduiesc sa se bucure de legi liberale si sa aiba doar o odihna buna, traiul permanent in aceasta tara nu este pentru toata lumea. Sa evidentiem aspectele pozitive si negative ale vitții pe teritoriul olandez.

Avantajele vietii in Olanda

– Majoritatea olandezilor sunt deschisi si prietenosi si vorbesc fluent limba engleza. In plus, in multe orase traiesc comunitati mari de expatriati.

– O economie puternica si o locatie geografica buna va permit sa incepeti o afacere profitabila in Olanda.

– Olanda este o tara foarte democratica, libera si toleranta.

– Infrastructura ideala de transport, inclusiv multe piste pentru biciclete.

– Tara are o rata scazuta a criminalitatii, un sistem juridic transparent si practic nici o coruptie.

– Olanda este foarte frumoasa, in orase exista o multime de canale si parcuri amenajate.

– Medicina de inalta calitate si un sistem eficient de educatie.

Dezavantajele vietii in Olanda

– Sunt mari impozitele si pretul de inchiriere a unei locuinte.

– Unii straini sunt nemultumiti de serviciile de asistenta pentru clienti si de sectorul de servicii din Olanda in ansamblu, inclusiv restaurante si hoteluri.

– In Olanda exista o multime de reguli si norme scrise de comportament, pe care nu trebuie sa le incalci. Sa intelegi despre ce este vorba e posibil numai dupa o lunga sedere in tara.

– Exista putine locuri de parcare, blocaje de trafic si amenzi incredibile pentru incalcarile traficului.

– Strainii din tari terte, inclusiv Moldova, considera ca este foarte dificil sa gaseasca locuri de munca legale in Tarile de Jos.

– In Olanda, sunt o multime de oameni pe kilometru patrat. Partea vestica a tarii este dens populata.

– Din octombrie pana in aprilie, pe teritoriul Tarilor de Jos exista o clima umeda, iar vara vremea se poate schimba drastic in doar cateva ore.

Viața  în Olanda

Avantajele și dezavantajele vieții în Olanda