Olanda este frumoasa si placuta pentru vizitat in orice moment al anului. Incepem cu toamna, anotimpul actual, foarte viu colorat si interesant.

Toamna in Olanda se distinge prin culorile sale speciale, deoarece padurile olandeze sunt cele mai frumoase atunci cand isi schimba culoarea. Nuantele de rosu, galben, verde si maro iti incanta ochiul: natura este atat de uimitoare in aceasta perioada cand copacii mai au frunzis. In Olanda toamna exista zile cand ploua si sufla un vant puternic, dar mai des sunt zile placute si insorite ca zilele calde de vara.

Mersul pe jos, mancare buna
Nu numai padurile de toamna sunt cele mai frumoase. Litoralul si plajele ofera oportunitati minunate pentru plimbari placute. Marea devine mai turbulenta, iar culorile cerului sunt deosebit de impresionante. Si ce ar putea fi mai bun dupa o plimbare revigoranta decat o bere bruna olandeza traditionala si un fel de mancare de toamna aparte cu ciuperci! Cel mai bun moment pentru a va bucura de ciuperci si stridii in Olanda este luna cu litera “p” la sfarsit, adica incepand cu septembrie.

Distractii de toamna
Fara indoiala, toamna este un moment minunat de a calatori in Olanda. Natura ofera culori incredibile, iar dupa o plimbare va puteti bucura de confortul tipic olandez. Sa fim sinceri: toamna ploua adesea. Din fericire, exista o multime de muzee unice in Olanda care, chiar si intr-o zi acoperita de nori, nu va veti plictisi. Si bucataria olandeza este renumita pentru mancarurile delicioase si sanatoase, cum ar fi piureurile si supele de legume, precum si bauturile delicioase de incalzire.

In ceea ce priveste iarna in Olanda nu se poate limita doar la cateva cuvinte, este mult de povestit despre:

Iarmaroacele de Craciun si cumparaturile

Sarbatoarea de Anul Nou la Amsterdam

Patinajul pe gheata – distractie traditionala olandeza

Iluminarea de Anul Nou a Olandei va va incanta

Noaptea luminilor in Gouda