Am primit ieri un mesaj de la romanii din Utrecht, care m-au rugat sa fac o pagina speciala pentru ei, iar eu am decis sa fac de fapt trei astfel de pagini, dedicate romanilor din Utrecht. Fiecare pagina va avea evident specificul ei, in asa fel incat sa nu amestecam borcanele, pe aceatsa pagina de exemplu, romanii din Utrecht pot sa posteze anunturi generale, pe a doua oferte de munca si pe a treia anunturi legate de cazare.

In Utrecht traiesc 300 de mii de locuitori, dintre care o mica parte sunt romani stabiliti aici. Pe langa cei ce locuiesc in oras, inca pe atat locuiesc in zona urbana alocata orasului, deci avem in total 600 de mii de locuitori. Adica o regine unde locuiesc de doua ori mai multi locuitori decat in Iasi sau alt mare oras din Romania.

Romanii din Utrecht se cunosc intre ei, gratie paginilor de FaceBook si a forumurilor mai vechi ale romanilor din Olanda. Orasul are 10 cartiere mai mari, dintre care amintim Binnenstad-ul care se afla in centru si Leidsche Rijn, un cartier unde am doi prieteni buni stabiliti in Utrecht.

Desi olandezii nu prea agreaza romanii (si nici bulgarii) care doresc sa vina in Olanda, pentru cei stabiliti deja acolo lucrurile stau putin diferit. In consecinta, daca esti in Olanda, locuiesti in Utrecht sau in imprejurimi, ne poti spune si poti intra si tu in comunitatea romanilor de aici!