Olanda este una din cele 9 tari ce au renuntat la 1 ianuarie 2014 la restrictiile pe piata muncii pentru romani, prin urmare ne grabim sa venim cu oferta de locuri de munca in Olanda pentru ingrijirea batranilor. Sansele cele mai mari le au cei ce cunosc olandeza, insa evident ca si cunoasterea limbii engleze este de mare ajutor.

Vechiul forum, creat in 2007, ce a fost urmarea celui din 2005 a ramas inca activ, insa din lipsa unor moderatori care sa gestioneze informatiile, sa antreneze lumea la discutii s-a stins. Evident si datorita FaceBook-ului, o varianta mai rapida de a discuta cu prietenii. Totusi romanii din Olanda au ramas deschisi muncii de ajutor acordat semenilor lor, iata de ce in cazul in care iti cauti de munca in Olanda si crezi ca esti calificat pentru ingrijirea batranilor, completeaza un CV – dar nu in formatul acela clasic, plictisitor, ci cu descrieri libere a calitatilor tale, cu recomandari daca e cazul, mai pe scurt ceva care sa-l determine pe compatriotul tau sa te recomande sau pe olandez sa te angajeze.

Informatii utile in Olanda

Aceste informatii sunt utile ata celor ce vin in Olanda sa ingrijeasca batrani dar si oricarui roman proaspat sosit in Olanda. Primul lucru de care ai nevoie cand ajungi aici, este o adresa. Adica locul unde locuiesti – inregistrat la primarie. Urmeaza Asigurarea medicala, extrem de importanta, nu ezitati s ao faceti, nu este extrem de scumpa, in schimb ofera mari beneficii. Nu uitati – cardul European de sanatate este pentru turisti, iar tu esti aici la munca! Abia acum poti suna la┬áIND (politia de emigrari) pentru a cere rezidenta in Olanda, si evident pentru a munci legal.