Vom incerca pentru inceput sa luam informatiile de pe forumul romanilor din Olanda si sa le postam si pe site. Cu timpul, informatiile se vorinmulti, vom avea aici cam tot ceea ce trebuie sa stii ca sa poti emigra in Olanda. Vom avea informatii legate de Olanda, Belgia si Luxemburg.

Antwerpen

Am ales varianta de a grupa asa numitul Benelux pe un singur site, avand in vedere ca beneficiem si de suportul de pe forum, iar a avea sute de site-uri, nu este totusi o varianta prea comoda, nici pentru webmasteri, dar nici pentru cititori.

Loreda spunea pe forum : “conditia sa ai pe cineva aici care sa te poata inregistra la primarie.” Deci primul lucru, cand ajungi in Olanda este sa ai unde sa stai. Dupa ce ai rezolvat cu adresa, urmeaza pasul doi : “facerea unei asigurari medicale(cea mai ieftina,care nu include si dentistul,costa 95 euro pe luna)“. Probabil ca preturile se mai schimba, asa ca daca aveti informatii noi, palsati comentariu cu modificarile, va fi cu siguranta de folos. Cel mai important pas, pare a fi pasul trei, cand va trebui sa “suni la IND(politia de emigrari)si ceri hartiile ce trebuiesc completate pentru a cere rzidenta aici“. Cu dosarul facut, mergi la IND si primesti dreptul de sedee legal in Olanda. Pana primesti documentul ofical, vei avea unul provizoriu, apoi¬†primesti acasa o scrisoare in care esti invitat sa-ti ridici permisul de rezidenta olandez.

In speranta ca nu s-au modificat multe, speram ca acesti primi pasi in Olanda sa va ajute sa obtineti dreptul legal de a locui in Olanda. Nu va sfatuim sa stati ilegal, in primul rand, pentru ca nu va ajuta cu nimic, chiar daca ai gasit un loc de munca la “negru”.